Дигитал МАкедонија def

Национализам

Нашиот, Македонскиот НАЦИОНАЛИЗАМ е дефанзивен. Нашиот НАЦИОНАЛИЗАМ е делување за одбрана од диктатури, внатрешни или надворешни, а во сегашниов случај од двете, затоа што Заев е инсталиран од надвор. Македонскиот, НАШИОТ национализам не е РАСИСТИЧКИ ниту ШОВИНИСТИЧКИ, туку е во контакест на СУВЕРЕНИЗМОТ, а со тоа и на Македонизмот.

Суверенизам

100 години Европските народи меѓусебно се убиваа се до Вестфалскиот мир, до Вестфалскиот договор, кога СУВЕРЕНИЗМОТ се роди како единствено можно решение, за МИР и прогрес на Европските народи. Најдолгиот период на мир, европа го имала благодарение на почитување на СУВЕРЕНИЗМОТ на сите Европски народи, па и нашиот Македонскиот.

Македонизам

Македонизмот е фундамен на Балканот, како политичка идеологија која ги решава сите комшиски против речија, оваа комшиска алчност и агресија. Комшиските агресивни национализми, го потврдуваат Македонизмот како единствена идеологија која ги анулира, ги поништуваа вековните комшиски агресивни НАЦИОНАЛИЗМИ.

59678229_10217001961514241_3984881562150764544_n

ТРЕТА е народна партија, не само во идеолошка смисла, туку буквално партија на МАКЕДОНЦИТЕ, за заштита искључиво на интересите на Македонскиот народ. ТРЕТА е на Македонците во буквална смисла и точка.

СОЛИДАРНОСТ МК

Логистичкиот центар на ТРЕТА е организација која има за цел да ја промовира СОЛИДАРНОСТА меѓу Македонците на нај конкретен начин решавање на сите потреби на Македонците надвор од Македонија.

20190505_194458

Центарот за АНАЛИТИКА на ТРЕТА, го тестиравме за време на одржувањето на референдумот но и во двата круга на претседателските избори 2019. Комплетно е опремен со нај современа ИТ технологија.

VNATRESNA ZOLTA