Партија

 

ДОМА>> партија е организирана во 4 ОСНОВНИ ОРГАНИЗАЦИИ

ТРЕТАорганизација

СевероИСТОК

Штип, Свети Николе, Кочани, Кратово, Куманово, Паланка, Берово, Пехчево, Делчево

ЈугоИСТОК

Струмица, Валандово, Дојран, Гевгелија, Богданци, Миравци, Ново Село, Радовиш, 

ПЕЛАГОНИЈА

Ботола, Прилеп, Македонски Брод, Демир Хисар, Кичево, Ресен, Охрид, Струга, Крушево

ВАРДАРСКА

Гостивар, Тетово, Јагуновце, Скопје, Велес, Неготино, Кавадарци, Градско, Демир Капија

Базата (основната) управува, Извршниот комитет извршува!!!!

 

Сите политички субјекти во Република Македонија, во одлучувањето се обратна пирамида, конкретно, одлучува највисокиот орган, а базата извршува. Во ТРЕТА, базата, основната организација ги бара своите политички и дневни потреби, а Извршниот комитет со политика и политички средства ги реализира брањата.

ТРЕТАактивности

Аналитички ШТАБ на ТРЕТА

Во текот на денот на Претседателските избори, како во првиот круг, така и во вториот, штабот на ТРЕТА објави во рално време преку 1500 податоци за состојба на излезност на сите гласачки места во Република Македонија.

Трибина во ПРИЛЕП

Трибина во ПРИЛЕП, на 4 Април 209 година. Уредно платена сала ни беше забранета, во домот на културата Марко Цепенков. Протестот беше одржан на улица, беа стримувани 3 прислушкувани разговори,после што бев лишен од слобода во ПС Прилеп.

Протест пред ПАРЛАМЕНТОТ 5 Јули 2018

На овој ден 5 Јули, се прегласуваше Преспнскиот договор по втор пат за да оди на печатење во Службен весник, но и денот кога ги осудија напаѓачите на Сеља со над 90 години.

Дебата за ПРЕКУМЕРНА употреба на СИЛА

Сотир Костов, Русјаков и Палчо. Употребата на сила и обидот за убиство врз Република Македонија

Митинг Бојкотирам 18 Ноември 2018

ТРЕТА уште во фаза на оснивање, која трае повеќе од 18 месеци, активно и силно учествува во организирање на отпорот и Бојкотирање на референдумот и претседателските избори. Ова е говорот на Палчо на митингот по повод бојкотот на референдумот, на 18 Ноември 2018 година.

Ова е почетокот на ТРЕТА

Ова беше двобој по барање на Геро, во кој беше пристојно и национално офарбана. Така почна ТРЕТА